Saapumisohjeet

Miten sinne pääsee?

Ropecon järjestetään konferenssikeskus Dipolissa, joka sijaitsee Espoossa, Otaniemessä. Erillistä Ropeconin järjestämää kuljetusta paikalle ei ole, mutta saapua voi kätevästi niin julkisilla liikennevälineillä, omalla autolla kuin taksillakin. Lähin taksitolppa sijaitsee Dipolin ulko-oven edessä.

Dipolin katuosoite on Otakaari 24, Espoo.

Sijainti ja Ropecon-alueen kartta Google Maps -palvelussa

Helsingin keskustasta pääsee Dipoliin kaikilla Otaniemeen ajavilla busseilla. Sopivia busseja ovat Kampista, kauppakeskuksen E-tasolta lähtevät 102 ja 103, joiden matka-aika Dipolille on 15-20 minuuttia. Rautatieaseman länsipuolelta, Elielinaukiolta lähtevät 194 ja 195, joilla matka Dipoliin kestää 20-30 minuuttia. (Bussinumeroiden lopussa olevat kirjaimet eivät haittaa. Esim. myös 102T lähtee samasta paikasta ja sillä pääsee perille! Kuskia kannattaa pyytää jättämään pois Dipolin kohdalla. Sopiva pysäkki on nimeltään Alvar Aallon puisto. Pysäkiltä näkyy ostoskeskus (pari kauppaa, kioski yms.), joiden takana on parkkipaikka ja sen jälkeen itse Dipoli.

Ensikertalaisten ja pitkämatkalaisten kannattaa suosia bussia numero 102 (tai 102T), jonka päätepysäkki on Otaniemessä Servin mökin vieressä, joka toimii Ropeconin isotavaranarikkana.

Pääkaupunkiseudun bussit ajavat kesäaikataulussa Ropeconin ajan. Bussiaikatauluja voi etsiä pääkaupunkiseudun reittioppaasta, http://www.reittiopas.fi/ ja Helsingin seudun liikenteen kotisivuilta, http://www.hsl.fi/

Bussimatka julkisilla Helsingistä maksaa aikuisilta 4,50 euroa, 7–16 -vuotiailta 2,50 euroa. Kertamaksun voi maksaa suoraan bussissa. Myynnissä on myös kolmen päivän matkailijalippuja, jotka ovat useampaa kertamatkaa edullisempia, jos viikonlopun aikana matkustaa muutenkin kuin Ropeconiin ja sieltä pois. Lisätietoja lipuista ja lippujen hinnoista HSL:ltä.

Jos tulet linja-autolla kauempaa, pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ajavat bussilinjat päättyvät kaikki Kampin keskuksen linja-autoasemalle. Kampista voit jatkaa eteenpäin yllämainituilla Otaniemeen kulkevilla busseilla 102 ja 103. Kaukoliikenteen bussit ajavat kellarikerrokseen, kerroksen Espooseen matkaavien bussien terminaalin alle.

Jos tulet Ropeconiin omalla autolla, pääset sinne Helsingin keskustasta tai Hangosta Länsiväylää pitkin: Aja ensin Kehä 1:lle Länsiväylältä. kehä 1 alkaa Karhusaarentie- nimisenä tienpätkänä. Vaikka hieman alle kilometrin ajamisen jälkeen kehä 1 kaartaa 90 astetta vasemmalle, jatka kuitenkin suoraan Otaniemen ja Munkkiniemen suuntaan. 400 metriä kehä 1:ltä lähtemisen jälkeen käänny vasemmalle, Otaniementielle. Tämän jälkeen toisesta risteyksestä oikealle, Luolamiehentielle. Seuraavan risteyksen jälkeen olet jo käytännössä Dipolin edessä.

Jos tulet muusta suunnasta, tule kehä 1:lle ja aja lännen suuntaan. Aja lähes kehä 1:n lännen puoleiseen päähän, josta käännytään vasemmalle, Munkkiniemen suuntaan (ensin Karhusaarentielle ja sitten 400 metrin jälkeen uudelleen vasemmalle Otaniementielle). Tämän jälkeen käänny toisesta risteyksestä oikealle Luolamiehentielle. Seuraavan risteyksen jälkeen olet jo käytännössä Dipolin edessä.

Huomioithan, että Dipolin vieressä on hyvin vähän parkkipaikkoja. Parkkipaikkoja löytyy kuitenkin heti Dipolin jälkeen ennen urheiluhallia tien oikealla puolella. Toinen parkkipaikka löytyy rannasta urheilukentän ja meren välistä. Jos tulet asuntoautolla, suosittelemme parkkeeraamaan rannan tuntumaan. Lisäksi parkkipaikkoja on rakentajan aukiolla, joka sijaitsee ostoskeskuksen vieressä kulkevan tien toisella puolella. Muutamia paikkoja on myös Aalto-yliopiston kirjaston tietämissä.