Medialle

Ropecon on Euroopan suurin epäkaupallinen pelifestivaali, joka järjestetään 21. kerran Espoon Otaniemessä. Ropeconissa käy vuosittain yli 3500 kävijää pelaamassa roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä ja lautapelejä, larppaamassa, seuraamassa puheohjelmaa tai osallistumassa työpajoihin.

Ropecon 2014 –tapahtumaan teema on Valta. ” Se kasvaa kiväärin piipusta, on päämäärä itsessään ja turmelee ehdoitta. Se on miltei jokaisen pelin tavoite: lautapeleissä pelaajat hamuavat valtaa ja hallintaa voittaakseen, roolipeleissä paino on sosiaalisella tai sääntöjen vallalla. Tosimaailmassa vaikutusvalta ja väkivalta ylläpitävät yhteiskuntia, joiden tiedustelupalvelut pönkittävät valtaansa sähköisen tiedonkeruun avulla. Taloudellinen valta ohjailee hallitusten päätöksiä ja uskonnollinen valta muokkaa käsityksiämme oikeasta ja väärästä. Ropecon 2014 paneutuu valtaan ja sen muotoihin peleissä.”

Tänä vuonna Ropecon-pelifestivaalin kunniavieraina ovat Luke Crane ja Jason Soles, joista molemmilla on laaja kokemus pelien kehittämisestä ja julkaisemisesta.

Lisää kunniavieraista

Akkreditoidu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiedotus@ropecon.fi , mainitsethan viestissäsi seuraavat tiedot:

  •    Nimi
  •    Edustamasi media
  •    Puhelinnumero

 

Toivomme myös, että kerrot millaista juttua olet suunnittelemassa. Ilmoita myös mahdollinen kuvaaja. Kunniavieraiden haastattelut pyydämme tiukan aikataulun takia varaamaan etukäteen. Saavuttuasi tapahtumapaikalle sinua auttaa parhaansa mukaan sekä tapahtuman tiedotus että infotiski.

 

Yhteystiedot:

tiedotus@ropecon.fi

040-5604141 / Eino Partanen

Ropecon 2014 tiedottajana toimii Eino Partanen