Skenaariokilpailu

Ropecon skenaarionkirjoituskilpailu 2014 – Ladattavat skenaariot

1. sija – pelinjohtajien ja pelaajien suosikki: Aki Vainio: Elämäni supersankarina | Englanniksi

Ihmisiä kiinnostavat superihmiset. Se on ymmärrettävää. Jumalien voimia omaavat ihmiset vangitsevat helposti suuren yleisön mielikuvituksen. Kaikesta julkisuudesta huolimatta, nämä ihmiset ovat kuitenkin samalla lähes tuntemattomia suurelle yleisölle. Nyt pieni ryhmä sankareiksi päätyneitä entisiä superrikollisia on päättänyt raottaa verhoja ja suostua ensimmäisen virallisen superihmisiä käsittelevän kirjan kohteiksi.

Hyvin vapaamuotoinen skenario, jossa keskustellaan hahmojen taustoista ja luodaan ryhmän historia heidän värikkään uransa alkuaikoina.

2. sija: Matias Kivikangas: Lohikäärmeen valinta

Lohikäärmeen valinta – Maailman kohtalo kolmessa kohtauksessa. Skenaario 1+3 pelaajalle.
Maailman mahtavin olento, lohikäärme, pystyy hävittämään halutessaan valtakuntia, mutta on hereillä vain lyhyen aikaa vuosisatojen välein. Halutessaan hallita kuolevaisten maailmaa lohikäärme joutuu tekemään valintoja, jotka ratkaisevat kehityksen suunnan seuraaviksi vuosisadoiksi.

3. sija: Jukka Sorsa: Pulassa Beringinsalmella

Kalastusaluksen onnettomuudesta kertova seikkailu 2-5 pelaajalle ja vähintään joskus roolipelejä vetäneelle pelinjohtajalle. Seikkailu ei vaadi pelaajilta aikaisempaa kokemusta roolipelaamisesta. Seikkailun pelaaminen kestää paristakymmenestä minuutista hieman reilu puoleen tuntiin.

Tuomareiden suosikki: Aune Kivikoskela: Sillalla

Joskus elämässä tulee vastaan solmukohtia, joiden ratkaiseminen on elämää ja kuolemaa tärkeämpi asia. Sillalla on tarinapainotteinen draamaskenaario, jossa pelaajat saavat ratkaistavakseen ongelmia vihjeiden avulla. Ratkaisusta riippuu hahmojen sisäinen rauha ja koko ihmiskunnan seuraava askel.

 

Muut kilpailuun osallistuneet skenaariot:

Heikki Kärpinlehto: Sankareiden seikkailu

Kuinka käy seikkailijoiden, jotka lähtevät hakemaan Kablahin varastamaa Voimakristallia? Mitä tapahtuu prinsessalle, jonka paha lordi Mostal on kaapannut? Säilyykö valtakunta, jota lohikäärme Kad’Hul uhkaa? Ole yksi kuudesta sankarista, joidenka harteille kaikki nämä kysymykset lankeavat.

Lauri Lukka: Ihminen+ | Päivitetty versio 1.10

Vuosi on 2102. Teknologisen kehityksen turvaamiseksi luotu HIVE-tekoäly on saavuttanut tietoisuuden kolmekymmentä vuotta sitten. Ilmastonmuutos on nostanut merenpintaa useita kymmeniä senttejä upottaen alleen muun muassa Alankomaat, maapallon lämpeneminen taas on tehnyt päiväntasaajasta aavikkoa, mutta uusia viljelymaita on löydetty lähes napapiiriltä saakka. Kaikkialle ulottuva I-net2 hallitsee maailman markkinoita, mediaa ja tietoliikennettä, ja sitä kontrolloi HIVE.

Mikko Rekola: Kuninkaansurmaajat

Vuosikausia jatkunut sota on ajanut maanne kuilun partaalle, mutta viimeisten viikkojen aikana komppanianne on edennyt huomattavaa vauhtia vihollislinjojen taakse. Olette piirittäneet vihollisen linnakkeen ja nyt sinut tarvitaan mukaan vaaralliselle tehtävälle. Oletko varjoissa hiippaileva varas, rohkea taistelija vai nokkela velho? Onko sinusta murtautumaan linnakkeeseen ja surmaamaan vihollisen kuninkaan?
Peli on aloittelijaystävällinen ja suunniteltu kolmelle pelaajalle.

Sami Koponen: Seikkailijan synty

Yksinäisiä sankareita, kirottuja haudanryöstäjiä, vaeltavia onnensotureita – mistä näitä seikkailijoita oikein tulee? Seikkailijan synty on miniroolipeli yhdelle pelaajalle ja tuotantotiimille. Lohikäärmesaaret ovat täynnä erilaisia ihmiskohtaloita. Pelaamalla selviää, tuleeko sinun hahmostasi seikkailija!

Tuukka Tenhunen: Kylmä maa

He porasivat liian syvällä ja nostivat pintaan muinaisen kauhun!
Tutkimusasema Antarktiksella on vaaran uhkaama. Yksi miehistön jäsenistä on murhannut aseman komentajan ja pääbiologin. Kuka viidestä henkiinjääneestä on syyllinen? Voiko kukaan luottaa enää kehenkään? Ovatko kaiken takana pingviinit?

 

Lisenssi: CC BY-SA 4.0, jos ei toisin mainita.

Kilpailun tarkemmat säännöt voi lukea Ropeconin blogista.